Familie-erfgoed

Roots
#hierkomikweg

Boerderij en Erf

De cirkel is rond


Pieter Jan en Jenneke Larse en Bernd

Het gezin van der Laan-Ensink heet jullie van harte welkom op het erf en in de vakantiewoning. Ga maar gauw genieten :)

Baanderdeur

Wij wonen achter de groene deur zeggen we altijd bij aankomst van onze gasten. We wonen samen met de ouders van Jenneke in de boerderij. De boerderij is een 2-onder-1 kap geworden.


Historische plek klaar voor het Nu

Overgrootopa Frederik - 1910

Voorhuis - 1940

Opa Hendrikus - 1940

Opa Hendrikus - 1960

Van schuur naar vakantiewoning

Waar dieren stonden en een woonkamer komt

Van hooizolder naar slaapkamer

 Isoleren met steenwol

Over de gastvrouw

Dat je op je eigen geboortegrond en familieplek gasten mag ontvangen en hun kan meenemen in de historie en het bijzondere kenmerken van dit gebied. Dat je gasten ziet genieten en onthaasten, dat is mooier dan ik me van tevoren voor kon stellen.

Ik geniet zelf enorm van de natuur hier op het erf, in de buurt maar ook als we zelf op vakantie zijn. Ik wandel graag met onze hond Max even een rondje over de akkers via de schouwpaden langs de sloten.

Het zaai-en-poot DNA heeft mij niet overgeslagen en ik doe niets liever dan zaden opvangen en het jaar erop deze te zaaien. Iets zien opkomen en de 'grond breken' dat blijft mij verwonderen.

Wandelen
Zwemmen
Fitness
Sauna
Lezen
Fotografie
sinds 2 jaar: Skieën
Netflix
Tuinieren
sinds kort: Stuccen
Bakken
Koken

Overgrootouders

Schoonebeek - Westersebos
"In 1905 trouwde Frederik Ensink uit het Duitse Laar (Grafschaft Bentheim) met één van de twee dochters, Johanna Poppen. Zo verandert de naam van het erfgoed in de huidige naam Ensink. Inmiddels is de kleinzoon van Frederik, mijn vader Freek Ensink, al ruim 40 jaar akkerbouwer op dit erf en ben ik als één van de vier van zijn dochters de volgende erfopvolger."