De cirkel is weer rond

"De boerderij aan het Westersebos 9 in Schoonebeek, waar mijn mooie jeugdherinneringen liggen, blijft voor mij een bron van aantrekkingskracht. Natuurlijk omdat mijn ouders er zijn blijven wonen en ik graag bij hen op bezoek kom. Daarbij waardeerde ik de schoonheid van dit gebied nog meer, nu ik er een tijd ben weggeweest."

 

"Ongeveer 10 jaar geleden verliet ik mijn ouderlijk huis om te gaan studeren en later te werken. In Zwolle heb ik op kamers gewoond en ben ik samen gaan wonen met Pieter Jan van der Laan, inmiddels mijn man. Vervolgens zijn wij in Warmenhuizen beland. De afstand tussen Noord-Holland en de Drentse zandgrond voelde ver. Het kunnen aarden op de Noord-Hollandse klei viel mij tegen. Een terugkeer naar het Drentse land werd realiteit."

 

"Het blijft niet alleen bij een terugkeer naar Drenthe. Sterker nog we zijn teruggekeerd naar het Westersebos. De wens van mijn ouders om oud te kunnen worden op hun eigen erf gecombineerd met onze wens om op het platteland te wonen wordt werkelijkeheid. We willen de boerderij verbouwen tot een generatiewoning en een schuur tot een luxe, ruime en kindvriendelijke vakantiewoning. Het huidige woongedeelte van mijn ouders blijft intact, maar is toe aan een renovatie. De huidige deel en zolder willen we verbouwen tot onze woning. Op deze manier geeft mijn vader het erf traditiegetrouw door aan de volgende generatie en kan hij zo lang mogelijk door met zijn akkerbouwbedrijf."

 

Jenneke, zomer 2007

Naar de Facebookpagina van Erve Ensink
Volg Erve Ensink op Twitter
Kom in onze kring van Google+