Testrit achtbaan Tweestryd

 achtbaantweestryd tweestryd

Kriebels in de buik en niet vanwege de lentekriebels...maar omdat ik samen met een heel aantal toeristische ondernemers uit Drenthe uitgenodigt was om de nieuwe achtbaan 'Tweestryd' te testen in Wildlands Adventure Zoo Emmen. Daar wilde ik graag gebruik van maken, want ik hou wel van achtbanen ;) Ondanks dat ik het altijd wel spannend vind en van tevoren de kriebels kan hebben kan ik er ook enorm van genieten: de sensatie, de snelheid, het onverwachte en de lol. Daarnaast gelijk een mooie ervaring om door te geven aan onze gasten: is de achtbaan geschikt voor kleine kinderen? past het wel in een dierentuin? geeft het veel geluidsoverlast? zie je de tegenstanders goed?

Het was donderdag 5 april een hele koude ochtend maar vol goede moed liepen we richting de achtbaan. Je ziet op afstand als de baan. Er zijn twee banen omdat je 'strijdt' tegen het andere team. Ik zit in team 'blauw'. Als het veiligheidsrekje wordt gecontroleerd dan gieren de zenuwen toch even door het lijf...hoe hard gaat het...In plaats van dat je gelijk naar voren schiet rijden de karretjes eerst naar achteren omhoog. Waar je het echte 'achtbaan geratel' verwacht hoor je opvallend genoeg vrijwel niets hiervan. En hop daar gaan we... een paar mooie scherpe bochten vooruit dan opeeens in de achteruit met nog een lancering en weer dezelfde bochten maar volgens mij iets langzamer of minder scherpe bochten en dan zijn we plots weer op het platform om uit te stappen. Het gillen viel mee maar samen met mijn buurvrouw ontzettend gelachen (waren dit toch stiekem de zenuwen of de adrenaline?) en met een glimlach van ontlading stappen we uit!

We kijken samen nog even naar de volgende groep collega's die het avontuur aangaat. Ook nu valt weer op hoe stil de baan is. Dus een aantal vragen zijn meteen al beantwoord: het is echt bijzonder stil voor een achtbaan, ik kan me niet voorstellen dat de dieren hier last van hebben. Door alle concentratie en adrenaline hebben zowel mijn buurvrouw als ik niet gelet op het 'rode team' ook bij het uitstappen waren we nog aan het bijkomen van de ervaring in plaats van op te letten of wel wel/niet gewonnen hadden. Mooi detail de kleur van je team is gekoppeld aan een goed doel waar aan het eind van het jaar geld aan gedoneerd gaat worden, de video over het goede doel is o.a.te zien in de wachtrij. Wellicht als we nog een keer gaan dat dat wel een rol gaat spelen. Of als je als broertje en zusje elke kiest voor een eigen kleur team.

Past het in een dierentuin? Wildlands is sowieso al anders opgezet als een 'traditionele' dierentuin er zijn meer attracties toegevoegd om een dierentuin te combineren met 'fun' zoals de boottocht bij de olifanten en de Serenga Safari. Persoonlijk vind ik de enorme leefruimten van de dieren fantastisch. Zag je in de oude dierentuin (Dierenpark Emmen) tijgers echt vaste uitgesleten rondjes lopen zie je nu bijvoorbeeld de leeuwen genieten op hun stenen in de zon. Je leest nogal eens recensies van mensen die vinden dat er te weinig dieren te zien zijn. Mijn advies naar onze gasten is altijd neem de tijd, ga op een bankje zitten in bijvoorbeeld de Jungola en kijk en luister: wedden dat je dan meer ziet en hoort dan je eerst zou verwachten. Laat dan ook eens op je inwerken dat alle dieren veel eigen ruimte hebben en ga daar van genieten. Laat de gehaastheid en de stress thuis en wil vooral niet alles zien in 1 dag.

Terug naar de achtbaan 'Tweestryd' mijn plussen en minnen op een rijtje:

+  leuke afwisseling tijdens dagje uit   -  gaat veel te snel voorbij
+  snel, mooie bochten   -  bij drukte zal je voor een relatief korte rit lang moeten wachten
+  voor veel leeftijden geschikt    
weinig geluid (geen overlast voor dieren en bezoekers)    
wedstrijdelement    
+  draagt bij aan goed doel
   

 

Na deze sensatie konden we het natuurlijk niet laten om even op kraamvisite te gaan bij Mauk het baby-olifantje. Hij lag lekker te slapen aan de voeten van zijn moeder, helemaal uitgeteld :)

Met een glimlach liepen wij Wildlands uit!

 

 olifantje wildlands

Het ligt zo stil te slapen zzzzzzzzzz

 

 

 

 

 

Naar de Facebookpagina van Erve Ensink
Volg Erve Ensink op Twitter
Kom in onze kring van Google+